Hoe ik mijn Instagram foto's bewerk
Ik vind foto's maken heel leuk. De meeste foto's zijn bij mij niet altijd meteen 'Insta-proof''. Ze zijn meestal te donker, te saai etc. Hier boven zie je een paar foto's van mijn Instagram. Lees verder om te zien hoe ik mijn foto's precies bewerk.


Ik gebruik 2 Apps om mijn foto's te bewerken.
- Fotor
- Picsart
Ze zijn beide gratis, alhoewel ik bij Fotor wel iets gekocht heb. Ik had geen idee waar het vandaan kwam maar ik kon foto's niet opslaan zonder te betalen. Maar dat was iets van 80 cent of 1 euro 80. Je kan je bewerkte foto ook gewoon screenshotten natuurlijk.
Picsart gebruik ik alleen voor een wit randje. Ineens begon iedereen om elke foto witte randen te doen van elk formaat om de hele foto te laten passen, ik ook. Toen deed ik geen witte randen meer omdat iedereen het deed. Ik wil altijd wat anders. Nu doe ik gewoon een klein wit randje eromheen.

1. Open de App Fotor. (schrik niet van het geluidje wat steeds komt als je op edit drukt haha)
2. Kies een foto. Ik kies deze foto die ik gemaakt had in Londen.

3. Als eerst kun je uit low, medium en high kiezen. Meestal doe ik dit niet omdat de foto dan heel raar wordt. Dat moet je maar een beetje proberen want bijvoorbeeld bij deze foto wordt ie wel wat mooier.


                                     


 4. Dan ga ik naar scenes. Je kunt uit vele kiezen. Je moet zelf een beetje kijken welke je het mooist vind. Ik gebruik meestal portrait of flash.
5. Ik sla de effecten over en ga naar adjust. Dan maak ik bij brightness de foto lichter. De ene foto wat lichter dan de ander.6. Dan ga ik naar sutaration. ("de puurheid van een kleur"). Als je naar links gaat gaat de foto langzaam naar zwart/wit. Meestal doe ik het een beetje naar links. Op een of andere manier vind ik dat mooier.7. Dan maak ik de foto vierkant bij crop. Deze foto was trouwens al vierkant toen ik begon met het screenshotten. (Dit hoeft trouwens niet persé als je geen wit randje gaat doen. )8. Als laatst ga ik naar Picsart en doe ik een dun wit randje om de foto bij border.

Hoe bewerk jij je Instagram foto's ? 7 opmerkingen:

 1. Leuk, zo´n artikel! Ik doe wel altijd zo´n wit randje en gebruik bij alle foto´s het filter: vintage van Picsart. Maar ik ben ook zo'n iemand die zo weer een nieuwe feed heeft, haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk artikel! En wat een mooie foto's! Ik doe nooit een wit randje, ben ik te lui voor ;) xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een mooie foto is dat! Leuk dat je laat zien hoe je je foto's bewerkt! Ziet er heel tof uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, wat een verschillen na het bewerken zeg! Goed artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou van foto's bewerken! Ik gebruik zelf de app Afterlight en daarna gewoon hup naar instagram. Afterlight moet je overigens wel kopen, maar is maar een euro of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een handig artikel! Je Instagramfoto's zijn erg mooi <3.

  BeantwoordenVerwijderen