Tip | mini fotoalbum van Webprint.nl + how I edit my (Instagram) pictures


Ik wou al een tijdje een fotoalbum maken met o.a. de foto's uit dit artikel, (Favorite pictures from my favorite trips). Toen ik de vraag kreeg van Webprint om een fotoalbum te reviewen heb ik dat dan ook meteen gedaan. Uit de vele mogelijkheden (rechthoekig, vierkant, klein, groot, harde kaft, foam kaft etc.) heb ik gekozen voor een simpele kleine vierkante. Lees verder om te bekijken hoe het fotoalbum is geworden én hoe ik mijn (Instagram) foto's bewerk !Hier zie je het fotoalbum nog even wat beter. Op de zijkant kon je een tekst zetten. Ik heb gekozen voor een 'toepasselijke' quote haha, 'You don't take a photograph. You make it.' Dat vond ik dan wel weer wat leuker dan 'vakanties' of 'leuke foto's'. Ik heb de voor- en achterkant zwart/wit gemaakt, beide foto's gemaakt in New York.


Ik was bang dat de foto's wazig zouden afdrukken omdat ik ze eerst 'klein' moest maken om ze naar mezelf te kunnen mailen, om ze vervolgens te bewerken op m'n iPad (scrol naar beneden om te zien hoe ik ze bewerkt heb). Je kent het vast wel; 'De bestanden die je probeert te verzenden zijn groter dan de limiet voor bijlagen van 25 MB.' De kwaliteit van de foto wordt dan alleen maar slechter.
Het valt mee. Een aantal foto's zijn een beetje 'korrelig', maar andere zijn heel mooi ! Dat sommige wat slechter zijn is dan ook wel een beetje m'n eigen schuld. Toch vind ik het heel leuk geworden.
Ik bestelde het fotoalbum op een zaterdag en precies een week later kwam 'ie binnen. En ja, die linker foto... het paste zo mooi bij de rechter haha.


Mijn obsessie met palmbomen vind je ook terug in het fotoalbum, oeps.

Het maken van het fotoalbum ging heel makkelijk. Eerst de foto's uploaden, vervolgens stonden die in een balkje links en kon je ze in je fotoalbum slepen. Je kon ook tekst toevoegen, randen, meerdere foto's per pagina en veel meer. Ook gaf het automatisch aan welke foto je al een keer had geplaatst in je album zodat je 'm niet per ongeluk twee keer erin deed. Dat vond ik heel handig.
Dit fotoalbum(pje) kost normaal €4,95 (exclusief verzend- en verwerkingskosten van totaal €3,94), maar omdat ik wat meer foto's wou dan nu pagina's waren voegde ik wat extra pagina's toe. Ik voegde 12 extra pagina's toe voor maar  €2,40. Zo kwam mijn fotoalbum op een totaal van €11,29. Wat ik voor het aantal pagina's en de kwaliteit niet heel duur vind. Zeker niet als je de verzendkosten even wegdenkt haha. Ook leuk om als cadeautje te geven !

Ik zou zeker opnieuw een fotoalbum bestellen bij Webprint wanneer ik weer eens een aantal leuke foto's heb om af te drukken. Hoe leuk is het trouwens als je meerdere van deze kleine (13x13 cm) fotoalbumpjes hebt met verschillende quotes aan de zijkant. Alsof je een stapel vogues hebt liggen in je kamer haha.

How I edit my (Instagram) pictures 2.0 Nu we toch met foto's bezig zijn kan ik ook wel meteen laten zien hoe ik de foto's bewerkt heb, waarom het zo nodig was om de kwaliteit te verminderen, hehe. Ik heb al eerder laten zien hoe ik mijn foto's bewerkte in dit artikel (link), maar nieuwe apps zijn ontdekt, nieuwe smaken zijn gevormd, nieuwe perfect-feed-Instagrams zijn ontdekt en ondertussen bewerk ik mijn foto's op een hele andere manier. Waarschijnlijk kennen jullie de app VSCO Cam al - tegenwoordig vind je die in elk foto-bewerk-artikel terug - maar iedereen gebruikt alle effecten en mogelijkheden natuurlijk op een andere manier en dit is mijn manier; 

Wanneer je foto's upload in VSCO Cam komen ze in een soort album te staan waar je ze kan bewerken en bewaren. Ik laat van twee foto's zien hoe ik ze bewerkt heb. Wanneer je je foto gaat bewerken komen er vele filters te staan waar je uit kan kiezen.

Ik gebruik meestal A6, maar je moet zelf maar even kijken wat je mooi vind. A6 kan je trouwens vinden in de store, maar kost geen geld.   

Vervolgens 'crop' ik de foto's. Dit is eigenlijk niet eens nodig aangezien Instagram ze automatisch vierkant maakt, maar ik vind het wat mooier staan in het album in de app zelf haha.

Vaak maak ik m'n foto's ook wat lichter.

Ook pas ik het contrast aan. Bij de ene foto wat meer dan bij de andere.
Beetje fade, maar dat moet je mooi vinden.

Heel soms pas ik ook de saturation aan. Hoe meer je naar links gaat, hoe 'kleurlozer' de foto wordt. Dit doe ik meestal bij foto's met oranje/groen erin omdat ik dat gewoon geen mooie kleuren vind haha.
 Op mijn Instragram (@itsmerel) vind je meer foto's als de foto's in het fotoalbum.Bestel jij wel eens een fotoalbum?

4 opmerkingen:

 1. Super mooie foto's zeg! Het fotoalbum is ook erg leuk geworden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wouuw zoo mooi, en leuk album! En super schattig formaat :D zeker een keer de moeite en het geld waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is super mooi geworden en leuk dat je mocht samenwerken met Webprint! Heb het zelf ook een keer mogen doen c:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super bedrijf dat webprint! Ik heb wel vaker deze kortingscodes gebruikt voor extra korting ( https://www.spydeals.nl/webprint/kortingscode ) ik hoop dat jullie hier ook iets aan hebben

  BeantwoordenVerwijderen